Rólunk mondták - Felvételi

Rólunk mondták – Pszichológia Kar

5 noiembrie 2020 ↵

Büszkék vagyunk hallgatóinkra és végzőseinkre!
Giulia, gratulálok a fejlődésedhez és az eredményeidhez, és köszönöm a kedves gondolatokat!

 

„A nevem Giulia Najar, és a Dimitrie Cantemir Egyetem volt hallgatója vagyok, a pszichológiai karon végeztem.

Azzal szeretném kezdeni, hogy a Dimitrie Cantemir Egyetemen szerzett tapasztalataim fontosak voltak számomra.

Amikor elkezdtem ezen a karon a tanulmányaimat, kissé zavarodott voltam és féltem a jövőmről alkotott képet illetően.

Még mindig emlékszem az első vizsgára Camelia Stanciu dékán-asszonnyal, amikor rendkívül ideges voltam, de ő bátorított és megmutatta, hogy bízik bennem. Vagy az első kurzus Speranța Popescu professzoral, ahol éreztem a pszichológia iránti szenvedélyét, és azt, hogy milyen lelkesen sikerült tanulnom tőle.

Vagy Anca Nemeș tanárnő, aki mindig mellettünk állt, és támogatott minket, bármilyen álmunk volt is. Vagy Albert Luminița tanárnő, aki már az első szemináriumtól kezdve mindent olyan logikusnak és egyszerűnek mutatott be.

És ne feledkezzünk meg Andrei Cotruș professzor úrról sem, akinek sikerült felzárkóztatnia minket, amikor szükségünk volt rá.

Nagyon tisztelem a tanáraimat és a mentoraimat, valamint a többi tanárt is. Mindegyiküktől rengeteg dolgot kellett tanulnom, függetlenül attól, hogy milyen tapasztalatokat szereztem, jókat vagy kevésbé jókat.

A pszichológiai kar nem könnyű kar, mert hallgatóként, ha tényleg tanulni akarsz és karriert szeretnél ezen a szakterületen, akkor nagyon sok elkötelezettségre van szükséged.

Jelenleg az IPU – Nemzetközi Pszichoanalitikus Egyetemen, Berlinben vagyok mesterszakos hallgató.

Már az első héten elmondhatom, hogy a mentoraimtól kapott információk hasznosak voltak, mivel már az első órákról az egyetemi éveimből elsajátítottam ezeket.

Őszintén szólva nem hiszem, hogy ilyen magas elvárásokat támasztottam volna magammal szemben, ha nem lett volna egy közösség, amely nem csak egyszerű professzorokból álltak, hanem akik mentorok és szükség esetén „nevelőszülők”voltak.

Nem tudom, mit hoz számomra a jövő, de a sikereimet megosztom a professzoraimmal, és a lelkemet mindig is az ő érzelmi és mentális támogatásuk fogja eltölteni a főiskola 3 éve alatt.”

Giulia Najar

Az IPU – Nemzetközi Pszichoanalitikus Egyetem Berlin mesterszakos hallgatója.


KÉPZÉSI KINÁLAT   ›

Felvételi 2024  »

 

A marosvásárhelyi „Dimitrie Cantemir” Egyetemet a román parlament intézményi szinten akkreditálta, és a felsőoktatás minőségének német értékelője, az AHPGS rendszeresen értékeli.

Ha orvosi, jogi, közgazdasági, pszichológiai vagy turisztikai földrajz  diplomát szeretnél szerezni , várunk!