Egyetem- Felvételi

Rólunk mondták – Jogtudományi Kar

„A Cantemir-en végeztem a „Jogi eljárások és szabadfoglalkozásúak” mesterképzésen. Csak dicsérő szavaim vannak: kiváló professzorok, korszerű, hasznos információk, interaktív és barátságos légkör. Most a feleségem is elsőéves joghallgató.”

Sergiu Astelean – Bírósági végrehajtó

,,Corina Lupei ügyvéd vagyok, a jogi karon végeztem. A Cantemir-en a legjobb tanároktól tanultam a szakmát és úgy éreztem, hogy tisztelettel és szeretettel bántak velem, mint egy igazi családban. Kiváló kezdet volt egy olyan karrierhez, amelyet szeretek.”

Corina Lupei ügyvéd, Marosvásárhelyi Ügyvédi Kamara

,,Mediátorként/Közvetítőként/ segítek az embereknek abban, hogy megoldják saját nézeteltéréseiket. A „Cantemir”-en tanultam jogot, és annyira megtetszett az itteni légkör, hogy most ugyanitt beiratkoztam egy másik karra.”

Andrei Murgu, 4. éves joghallgató

„Ajánlanám barátaimnak, hogy iratkozzanak be a „Dimitrie Cantemir” Egyetem jogi karára, mert bízom a professzorok egész csapatában, és mert itt megtalálom a szükséges forrásokat ahhoz, hogy a jog bármely területén tanuljak és képezzem magam. És ezt saját, diákként szerzett tapasztalataimból mondom, nem csak hallomásból!”

Lăcrămioara Cojocaru, elsőéves hallgató

A „Cantemir Egyetem” teljes tanulmányi ösztöndíjjal jutalmazott. Te is lehetsz ösztöndíjas, ha szorgalmas, intelligens és elszánt vagy!”

Dharmendra Eparu – Mediátor/Közvetítő

Olvass tovább...

,,Én, mióta először beléptem erre az egyetemre, éreztem valamit a szívemben, megtaláltam magam, újra kezdtem hinni az álmomban, azt mondtam magamban: „Köszönöm, Uram, hogy megnyitottad az elmémet és segítettél, hogy ide jussak!”. Kedves barátaim, szívből mondom nektek, hogy gyertek a jogi egyetemre, mert csak itt követhetitek az álmotokat!”

Lavinia Delureanu, elsőéves hallgató

„Egy félév alatt rengeteg kérdésem volt, voltak zavarodott pillanatok, egy zsákutcában éreztem magam, amelyből néhány tanár segítségével jutottam ki, akik irányítottak és megmutatták, hogy többre vagyok képes. A jogászprofesszorok olyan emberek, akik napról napra jobbá tesznek, olyan emberek, akik inspirálnak az életmóduk által.”

Dorina Șanta, elsőéves hallgató

„Szeretek a jogi karon dolgozó kollégáimmal kapcsolatba kerülni és szemináriumokon részt venni!”

Alexandru Ghidiu, elsőéves hallgató

,,Tetszik, ahogyan itt nagy tisztelettel bánnak velem és ahogyan közelednek hozzám. Számomra, mint leendő jogásznak, nagyon fontos, hogy információim legyenek és hogy tiszteljenek, mindezt ezen a karon találtam meg.”

Deak Andrea, elsőéves hallgató

,,A tanárok mentorok, akik leteszik az alapokat, és az ember be kell kapcsolódjon a saját fejlődésébe, hogy képezze magát, hogy megpróbáljon önismeretre törekedni, hogy nyitott legyen az új dolgokra, hogy racionálisan gondolkodjon, hogy motivált legyen, hogy olyasmit csináljon, amit egész életében élvezni fog.”

Andreea Balind, elsőéves hallgató

„Azért iratkoztam be a „Cantemir” jogi karára, mert szeretném megszilárdítani jogi ismereteimet és szakmát váltani. Ezen az egyetemen megtaláltam az ideális feltételeket ahhoz, hogy beteljesítsem az álmomat.”

Silviu Oltean, elsőéves hallgató

Szeretnék ügyész vagy közjegyző lenni! Az az álmom, hogy jogi karriert építsek, ezért iratkoztam be a „Dimitrie Cantemir” Egyetem jogtudományi karára.

Delia Anca Găluț, elsőéves hallgató

„Ez egy nagyon jó egyetem, amely sokféle utat kínál az életben. Mind a tanítás módja, mind a professzorok, mint emberek nagyon magas szinten vannak.”

Răzvan Savu, elsőéves hallgató

,,Mindenkinek ajánlom, hogy a „Cantemir” jogi karára iratkozzon be, mert itt a tanulmányi feltételek magas színvonalon vannak, és – ami a legfontosabb – a tanárok olyanok, mintha a barátaink lennének.”

Alexandru Mădălin Medeșan, elsőéves hallgató

,,Ez egy tekintélyes egyetem, amely számos karrierlehetőséget kínál. Emellett számos rendezvény és önkéntes tevékenység is van.”

Emilian Bărgăoanu, elsőéves hallgató

„Minden itteni kurzusnak van gyakorlati összetevője is. A tanárok többsége egyben jogász is.”

Gabriela Bolbos, végzős, 2017-es évfolyam

,,Bármiben, amit csinálsz, a kezdet nagyon fontos. Te is sikeres lehetsz az életben, ha a joggal kezded!”

Antal Francisc, 4. éves hallgató

,,Két karon végeztem – román-francia és filozófia, és most a harmadik karon, a jogi karon vagyok. Itt két évet tudtam elvégezni egy év alatt!”

Mihaela Busuioc, 4. éves hallgató

,,A jogi kar segített abban, hogy ösztöndíjat kapjak a magyarországi tanulmányaimhoz, és így láthattam, hogy itt európai szintű egyetemi oktatás folyik.”

Bodor Barbara, 4. éves hallgató

„A tanárok rugalmasak és megértik a problémáinkat. A hangulat nagyszerű!”

Gyármáti Brigitta, végzős, 2017-es évfolyam


KÉPZÉSI KINÁLAT   ›

Felvételi 2024  »

 

A marosvásárhelyi „Dimitrie Cantemir” Egyetemet a román parlament intézményi szinten akkreditálta, és a felsőoktatás minőségének német értékelője, az AHPGS rendszeresen értékeli.

Ha orvosi, jogi, közgazdasági, pszichológiai vagy turisztikai földrajz  diplomát szeretnél szerezni , várunk!