Orvostudományi Kar

Fogászati profilaxis asszisztensképző

Alapképzési Program

Az „Fogászati profilaxis asszisztensképző ” tanulmányi programot a marosvásárhelyi „Dimitrie Cantemir” Egyetem orvosi karán kínálják.

A programot az elmúlt években Romániában és Európában is egyre nagyobb érdeklődés mutatkozott a megelőző fogászati intézkedések iránt, ami szükségessé teszi az ezen igények kielégítésére szakképzett szakemberek alkalmazását.

A tanulmányi időszak hat félév (három év), és a felvételi követelmények között szerepel az érettségi vagy azzal egyenértékű diploma. A program elvégzéséhez az Európai Kreditátviteli Rendszer (ECTS) szerint 180 kreditpont (CP), azaz félévenként 30 CP szükséges.

A diploma megszerzése után a hallgatók a 2011. évi 1. számú nemzeti oktatási törvénynek megfelelően „Fogászati profilaxis asszisztens” alapképzési oklevelet, valamint román és angol nyelvű oklevélmellékletet kapnak.

Alapképzési terület

Egészségügy

Szakterület

Fogászati profilaxis asszisztensképző 

Akadémiai cím

Fogászati profilaxis asszisztensnő

A tanulmányok időtartama

3 év

Felvételi 

✪ Olyan szakmát keresel, amely szenvedélyt, elkötelezettséget és nyitottságot igényel?

✪ Szeretnél egy dinamikus karriert, új kihívásokkal, különböző patológiájú betegekkel való napi szintű találkozással?

✪ Szeretnéd, hogy mindig profikkal dolgozhass együtt? A legjobbaktól tanulva fejlődhetsz és válhatsz profivá!

Várjuk, hogy csatlakozz hozzánk!

 

 

Német minőség román árakon!

A marosvásárhelyi “Dimitrie Cantemir” Egyetem, amelyet egy külföldi ügynökség intézményi szinten értékelt az oktatás minősége alapján, lehetőséget kínál Önnek, hogy az intézményünk 6 karán kínált szakirányok egyikét követve egyenesen a jövőbe lépjen.

» » » AHPGS – Accreditation Agency in Health and Social Sciences / Akkreditierungs – Agentur im Bereich Gesundheit und Soziales din Germania ↵ 

 


KÉPZÉSI KINÁLAT   ›

Felvételi 2024  »

 

A marosvásárhelyi „Dimitrie Cantemir” Egyetemet a román parlament intézményi szinten akkreditálta, és a felsőoktatás minőségének német értékelője, az AHPGS rendszeresen értékeli.

Ha orvosi, jogi, közgazdasági, pszichológiai vagy turisztikai földrajz  diplomát szeretnél szerezni , várunk!