A REKTOR ÜZENETE

            Az oktatási folyamatunkat a következő alapelvek kellene, hogy kalauzolják:  

 

  • Egyetemi hallgatókra vonatkozóan: Isten nem a tökéleteseket választja ki, hanem tökéletesíti a kiválasztottakat. Más szóval, mindegyik diák vele született magvai, legfőképpen a tudomány, moralitás és vallási magvai csak oktatás, nevelés útján hozza meg a gyümölcseit, ez lévén az a tevékenység, amely stimulálja ezeket a magvakat. A teljes folyamat megkívánja a szociális életbeli racionalitás és szervezettségi szint növelését az emberi helyzet magas státuszának megvalósítása érdekébe.

 

  • Ránk, oktatókra vonatkozva: úgy gondoljuk, hogy pszicho-pedagógiai hozzáértés és kutatási készség mellett (mindkettő egy corpust alkotva) a szenvedély az elsődleges attitűd, amely a szakmai életünk jellemző sajátossága kell, hogy legyen. Az a kiváltság, mely szerint egy emberi lényre kell vigyáznunk, maga után vonja a folytonos jellemalakításra való törekvést (ezt kívánja tőlünk Isten)

 

  • Tanártársainkra vonatkozóan más egyetemi központokból: A versenyképesség fogalma szakmánkban nem azt jelenti, hogy egy elméleti piaci szegmens megszerzésén versengünk, hanem a tapasztalat és mindenki sajátos tulajdonságainak a megnyilvánulása, értékesítése és beiktatása.

 

  • Ránk, mindannyiunkra vonatkozóan: hisszük, hogy minden ember nem csak az, amit fel tud mutatni ma, hanem az is, amit holnap el tud érni, így mi, mindannyiunk arra vagyunk hivatottak, hogy létünket harc és a fény hátrahagyási akarat igazoltasson, fény, mely mindig mindenkit megvilágosítson.

Kapcsolat:

Cím: Str. Bodoni Sándor 3-5
Telefon 1:+40-365-401.127
Telefon 2:+40-365-401.125
E-mail: universitate@cantemir.ro

További információ >>

Kövess minket: