Könyvkiadó

Kiadmányok

A Marosvásárhelyi „Dimitrie Cantemir” Könyvkiadó az ugyanazt a nevet viselő Alapítvány keretén belül lett létrehozva, a Kulturális Minisztérium 1995. évi jóváhagyása alapján.

Ennek a részlegnek a megalakítása eleget tett annak a követelménynek, miszerint szükséges volt az egyetemi hallgatók és tanulók részére biztosítani a kurzusokat, gyakorlati dolgozatokhoz útmutatókat és a tanterv és tantárgyak szerinti analitikai programok jellemző tankönyveit.

Így értük el az oktatási rendszer decentralizálását, feljavítva a készségek tárházának minőségét és ugyanakkor biztosítva az esélyek méltányosságát a hallgatók oktatási folyamatának keretein belül.

A Marosvásárhelyi „Dimitrie Cantemir” Könyvkiadó a karok sajátos tantervi tartalmával összhangban végzi tevékenységét, amelyeket az Oktatási és Kutatási Minisztérium hagyott jóvá.

A nyomda területén létrejött fejlődések logisztikai igényeinek megfelelő modern berendezés mellett, a könyvkiadói részlegen egy hivatásos szerkesztési – nyomtatási csapat közreműködik, amelyet a Kulturális Minisztérium Központi Bizottsága által engedélyezett Dr. Alexandru Bogdan Murgu – Mérnök, Egyetemi Előadó Tanár – szerkesztői tanácsadó vezet.

A „Dimitrie Cantemir” Könyvkiadó egy igen sokatmondó nyomtatványi jegyzékkel büszkélkedhet, úgy minőségileg, mint mennyiségileg is. Több mint 800 kiadvány távozott a nyomdaberendezésből, több mint 15.000 példányban.

A nyomda akadémiai szintje – sine qua non feltétele a kulturális és tudományos életi tekintélyes jelenlétnek, amely már rég átlépte intézetünk határait, a nagy mennyiségű kötetigényben valósult meg, amelyet Románia hírneves egyetemei, kollégiumai és posztliceális iskolái fogalmaztak meg.

A „Dimitrie Cantemir” Könyvkiadó együttműködik a Románia Nemzeti Könyvtárával a kötelespéldányi szám és az ISBN és ISSN könyvek standardizáló nemzetközi számainak megszerzése érdekében, illetve ezeknek a köteteknek az értékük az igényes szakmai felkészültségű és tapasztalatú szaktanárok által nyújtott beszámolók által igazolódik.

Kapcsolat:

Cím: Str. Bodoni Sándor 3-5
Telefon 1:+40-365-401.127
Telefon 2:+40-365-401.125
E-mail: universitate@cantemir.ro

További információ >>

Kövess minket: