Bentlakás

Házirend Kapcsolat

„Dimitrie Cantemir” Egyetemi Bentlakás tevékenységét a 2002/2003-as egyetemi évtől kezdte, minél sürgetőbben eleget téve annak a követelménynek, mely szerint egy olyan otthont biztosítson intézményünk egyetemi hallgatói és tanulói számára, amely megfelel a közüzemi, ergonómiai és gazdasági feltételeknek – figyelembe véve, hogy egyre több egyetemi hallgató érkezik szomszédos helyiségekből, illetve megyékből.

A bentlakásnak 63 szobája van, 5 emeleten – minden szobában 3 egyetemi hallgatónak biztosítva helyet (összesen 184 férőhely), minden szoba saját fürdőszobával (WC, zuhanyzó, kagyló) ellátva.

A hallgató, a jellegzetes bútorzat mellett         optimális mikroklímai szolgáltatásban részesül, illetve olyan felszereltségben, amely összeköti a kellemest a hasznossal.

A melegítési rendszer, amelyet mikro erőművek által hoznak létre, lehetőséget nyújt szoba szinten szabályozni a hőmérsékletet. Ez a rendszer, a gáz-, víz- és villanyhasználat mérése mellett lehetőséget nyújt az egyetemi hallgató részére az önállóságra és a közműhasználat pontos felmérésére, minden mérés szobaszinten lévén megoldva.

Ugyanakkor minden szobában a hallgatók rendelkezésére áll a kábeltelevízió, illetve a folytonos internet szolgáltatás.

A marosvásárhelyi „Dimitrie Cantemir” bármely hallgatója igénybe veheti az intézmény bentlakásába való elszállásolást.

Bentlakási helyfoglalás módszertana a következőkből áll: egy egyszerű nominális kérvényt kell kitölteni, amelyet a hallgatónak a Biroul Administrativ al Căminului (Bentlakási Közigazgatási Hivatalhoz) kell benyújtania. Az elhelyezés a kérések érkezésének kronológiai sorrendje szerint történik a helyek beteltéig. A kérvény jóváhagyását a hallgató pontos elhelyezése is követi, amelyet a hallgatóval megkötött szerződés alapján biztosítanak.

A kérvényt a szabad helyek, a hallgató magaviselete és iskolai eredményeinek függvényébe hagyják jóvá. A bentlakásban helyet szerző hallgató köteles a „Bentlakás Belső Szabályzatát” betartani, illetve kifizetni az elszállásolási díjat.

Az elszállásolási díj 200Ron havonta, amelyhez hozzá kell számítani a szoba közköltségének (villany, gáz, víz) egyharmadát.

A szerződést évente fel kell újítani.

Kapcsolat:

Cím: Str. Bodoni Sándor 3-5
Telefon 1:+40-365-401.127
Telefon 2:+40-365-401.125
E-mail: universitate@cantemir.ro

További információ >>

Kövess minket: