Fogorvosi Kar
 /  Fogorvosi Kar

A „fogorvoslásnak” egy tanitási és tudományos kutatási küldetése van a hallgatók felkészitésében. Ez egy modern, tanuláscentrikus tanitásban nyilvánul meg, mely megfelel az európai követelményeknek és a társadalom valós szükségleteinek, valamint az oktatás jelenlegi prioritásainak.

A fogorvosi kar fő célkitűzései:

a hallgatók alapképzése a szükséges szakmai képességek elsajátitásának érdekében,

az egyetemisták folyamatos képzése,

-az orvosi tudományok terén történő elméleti és alkalmazott tudományos kutatás, a tanitási szabványok, valamint a hazai és nemzetközi orvosi tanitás fejlődési kilátásainak betartásával.

A marosvásárhelyi „Dimitrie Cantemir” Egyetem Fogorvosi Kara 2017-ben jött létre. A tanulmányi program a 615/2017-es kormányhatározattal kapta meg az ideiglenes működési engedélyt.

A fogorvosi kar létrehozásának ötletét úgy a városunk tudományos-kulturális hagyományai, mint a már 1992-ben létrejött „Dimitrie Cantemir” Fogtechnikusi főiskola létezése adta, ez később általános orvosi és gyógyszerészeti asszisztensek képzésére kapott  működési engedélyt.

A kar jól felszerelt technikai hátérrel, a teljes tanulmányi ciklusnak szükséges és megfelelő számú laboratóriummal rendelkezik, továbbá értékes nevelőtestület áll a hallgatók rendelkezésére. Tervben van, többek között, egy fogorvosi klinika épitése is a „Dimitrie Cantemir” kampuszban.

 

Képzési ág: orvos és egészségtudomány

Szak: fogorvosi

Képzés időtartama: 6 év, nappali alapképzés

Egyetemi fokozat: fogorvos

Kapcsolat:

Cím: Str. Bodoni Sándor 3-5
Telefon 1:+40-365-401.127
Telefon 2:+40-365-401.125
E-mail: universitate@cantemir.ro

További információ >>

Kövess minket: