Szakképzés és Studii postuniversitare

Egy állam értéke egyenesen arányos „a tömegoktatás tudományos megszervezésével”, ezáltal az iskola, „az államok és népek relatív értékének a mértékegységévé” válik.

„Az oktatás nem annyira művészet, mint inkább tudomány.”(Simion Mehedinţi)

Az oktatást a négy tanulási alaptípusnak megfelelően kell megszervezni, ezek képezik az emberi élet során a megismerés alappilléreit: tanulni a tudás kedvéért, vagyis megszerezni a megismerés eszközeit; a cselekvés kedvéért, azért, hogy az egyén kapcsolatba léphessen a környező világgal; az embertársainkkal való együttélés, illetve a többi személlyel való együttműködés kedvéért, az emberi tevékenységben való részvétel által; a létezés kedvéért, amely egy fontos, az első háromból származó összetevője a tanulásnak. (J.Delors, Comoara Lăuntrica)

Az egész életen át tartó tanulás egy olyan állandó folyamat, amely az emberi erőforrások szükségleteit és tapasztalatait ösztönzi és támogatja, a személyi és szakmai fejlődéshez szükséges készségek, illetve képesítések elsajátítása érdekében.

Rólunk:

A Szakképzési és Operatív Programok Osztálya azáltal válaszol a munkaerőpiac munkaerőre vonatkozó igényeire, hogy folyamatos, A Képesítésekért Felelős Nemzeti Hatóság (A.N.C) által jóváhagyott, nemzeti és a Hágai Egyezményhez csatlakozott országok által elismert, kezdő, szakosodási és szakmai továbbképzést biztosít a felnőttek számára.

A posztgraduális képzéseket, amelyeket az Egyetem Szenátusa illetve az Oktatási, Kutatási, Ifjúsági és Sportminisztérium hagy jóvá, a folyamatos szakmai továbbképzés szervezési és működési keretmetodológiája szerint szervezik meg. A képzések célcsoportja felsőfokú alapképzéssel rendelkező, a folyamatos szakmai fejlődésben és továbbképzésben érdekelt diplomás pályakezdők.

A különböző tevékenységi területekhez kapcsolódó alkotóműhelyek célkitűzése a képzési folyamat elmélyítése.

Az Osztályunk nyitott az emberi erőforrások szakmai képzésében érdekelt köz- vagy magánjogi szervekkel való együttműködés lehetősége előtt.

 

Küldetés:

Olyan oktatási és folyamatos szakmai továbbképzést nyújtó szolgáltatások és programok fejlesztése, amelyek nyomon követik a munkaerőpiaci igényeknek megfelelő humán tőke-állomány fejlesztését és a gazdasági versenyképesség növelését és amelyek pozitívan viszonyulnak egy tudáson alapuló piacgazdaság és társadalom folyamatosan változó kihívásaihoz.

Kapcsolat:

Postacím: BODONI SÁNDOR UTCA, 3-5 SZÁM, MAROSVÁSÁRHELY, MAROS MEGYE

Adóazonosító szám: 17694128

IBAN szám: RO36BPOS27006725883RON01 BANCPOST

TEL. 0365 730271

FAX: 0365 430396

E-MAIL: formare@cantemir.ro

Cursuri

Featured Courses:

Kapcsolat:

Cím: Str. Bodoni Sándor 3-5
Telefon 1:+40-365-401.127
Telefon 2:+40-365-401.125
E-mail: universitate@cantemir.ro

További információ >>

Kövess minket: